Меню Затваряне

Химичен пилинг на кожата и неговите ползи

Често когато чуем за пилинг, и по-специално за химичен пилинг, свързваме тази процедура с болка, силен дискомфорт, страх от изгаряне и дори “социална изолация” в следствие на белещата се кожа. Всъщност, този тип терапии водят до отлични клинични и естетични резултати, като освобождават кожата от несъвършенства и я стимулират да се възстанови по естестен начин .В съвременната медицина фокусът е поставен върху комфорта на пациента и редуцирането на всякаква болка за него. Вече съществуват продукти, при прилагането на които клиентът изпитва минимален дискомфорт, а козметика извършващ процедурата, има реален контрол над случващото се.

ЛИНИЯТА WHITENING  на италианската фирма Alissa Beaute  е много подходящо решение . . Премахва мъртвите клетки деликатно, но в дълбочина. Заличава белези от акне и редуцира дълбочината на бръчките, подмладява и разкрасява кожата.Постепенно изчиства пигментните петна , като предотвратява по-нататъшното им образуване .
За целта ще ви помогнат два вида пилинг:
с бадемова киселина 
В сравнение с другите видове пилинги, бадемовият пилинг е подходящ за чувствителна кожа, розацея, себорея, дерматити. Молекулите бързо проникват в кожата и са особено щадящи по тип на въздействие. Влияе положително при себорея и акне.
с гликолова киселина 
Тя е част от групата активни съединения, известни като алфа хидрокси киселини. Тъй като има най-малката по размер молекула в групата, гликоловата киселина може да проникне лесно в дълбочина в кожата, като по този начин дава най-добрите резултати в най-кратки срокове. Освен че е чудесен ексфолиант, гликоловата киселина помага със справянето с различни кожни проблеми като запушени пори, акне, стареене и хиперпигментация.
Препоръчват се 4 последователни пилинга по един на седмица , след това по преценка на терапевта .
След процедурата се избягва прякото излагане на слънце и задължително се използва слънцезащита .

 

Свързани статии