Меню Затваряне

Епилация

                    Диоден лазер Eride Smart Dual

                     Лазерната епилация която сте търсили , без компромис във всеки детайл

ERIDE SMART DUAL е иновативна лазерна система, създадена за най-взискателните клиенти мъже и жени , които търсят оптимално ефективна лазерна епилация, подходяща за всеки тип кожа, независимо от сезона.

Създадена от Legolaser Technology Spain последно поколение устройство  Eride Smart Dual  е иновацията на лазерните технологии в сферата на лазерната епилация . Eride Smart Dual е диоден лазер с уникална комбинация от  три дължини на вълните :

755 nm е Александритна дължина на вълната, особено ефективна при светли и руси косми . Тя предоставя по-мощно усвояване на енергията от меланина, което я прави идеална за най-широк спектър от типове и цвят косми .

808 nm Златният стандарт за диодна дължина на вълната , повлиява  най-разпространените типове косми. Тя предоставя дълбоко проникване в косменият фоликул с висока лазерна мощност .

1064 nm Nd: Yag дължина на вълната, изключително ефективна при тъмни кожа и косми. Характеризира се с по-ниската абсорбция на меланин, което я прави успешно решение за по-тъмен тип кожа.

 Иновативна технология с три дължини на вълната, интегрирани в един апликатор (755 nm + 808 nm + 1064nm) и постоянно охлаждане /от -5* до 0 * / прави процедурата с Eride Smart Dual безболезнена , ефективна и безвредна .Подходяща и с траен резултат при  всички фототипове .

Лазерната епилация е термоселектиран метод за премахване на нежелано окосмяване . Апарата излъчва светлинна енергия , която достига до корена на косъма . Лъчът разпознава косъма по неговия пигмент / меланин /и го използва като проводник за да достигне косметият фоликул . При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина и води до затваряне на кръвоносният съд който храни косменият фоликул . След спирането на кръвотока до корена на косъма , спира и растежа му защото не достигат хранителни вещества . Лазерния лъч е насочен изцяло към космените структури, без да вреди на кожата .

Съществуват 3 различни фази на растеж – анагенна, катагенна и телогенна. Лазерната епилация унищожава косъма, само когато той е във активна фаза на растеж (анаген). Ето защо, за да се постигне траен резултат и да се достигне до всички косми в тази фаза (анаген), е необходимо извършването на няколко поредни процедури. Те се извършват през 5 до 8 седмици според зоната която третираме .  Още след първата процедура космите стават  по-тънки и слабо пигментирани (светли) и значително забавят растежа си. Със всяка процедура растежът е все по-бавен, което води до постепенно увеличаване на периода между процедурите до достигане на поддържащите процедури един до два пъти годишно. От изключително значение е спазването на интервалите между процедурите, за да могат максимален брой косми да бъдат обработени в тяхната активна фаза. Неспазването на препоръчителният  период между процедурите би увеличил броя нужен за трайното обезкосмяване на третираната  зона .

Тялото започва да изхвърля унищоженият и ненужен  косъм  от 3до 7 дни след епилацията . Това създава лъжливо усещане, че космите започват да растат. След 10-14 дни от процедурата ще забележите опадането на косъма. Този период – “период на избутване” продължава 2-3 седмици, след което третираната зона  се изчиства от тъмнеещите остатъци на косъма. За повторно третиране трябва да мине месец след първата процедура, за да се обхвне втората фаза на космен растеж. Освен това, до повторното атакуване космите, които ще се появат НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СКУБЯТ . До изчакване на повторната процедура, космите САМО да се подрязват или бръснат.

За постигане на желан резултат са нужни  между 8 до 10 сесии с интервал от 5 до 8 седмици . По-светлите косми са по-устойчиви и се изисква повече третиране . Активно спортуващите хора имат по-силно кръвообръщение  , за това при тях трайният резултат идва малко по-бавно . Същото важи и за хора с хормонални проблеми -поликистозни яйчници , проблеми със щитовидна жлеза и др.

Космите в желаната за третиране зона  НЕ трябва да са отскубвани /с кола маска , епилатор или пинсета/ поне от 30 дни , и да са гладко избръснати 24 часа преди лазерната епилация . Не трябва да има разраняване или зарастващи рани в зоната на третиране . Много важна част е зоната на третиране да НЕ бъде излагана на силно слънце или солариум седмица преди и след лазерната епилация . Между сесиите космите могат да се бръснат , подстригват или премахват с депилатоар .